Om ArtMentum

Kunst og trivsel

Kunst har en særlig evne til at forbinde mennesker og skabe fællesskaber.
Gennem vores metoder skaber vi rum, hvor mennesker kan mødes, bearbejde oplevelser og opbygge meningsfulde forbindelser.
Vi tror på, at kunsten har potentialet til at inspirere, udfordre og skabe varige forandringer i vores liv og samfund.

Velkommen til ArtMentum – hvor kunstterapi og kreative metoder mødes for at fremme trivsel og selvudvikling. Vi er en platform dedikeret til at inspirere behandler til at bruge kunstnerisk praksis og kunstterapi i arbejdet med traumepatienter. Bag ArtMentum står et stærkt team bestående af Nordic School of Arts and Health og Art Nordic. Derudover omfatter ArtMentum et hold af kunsteksperter og -terapeuter, der bidrager til udvikling af metoder og teknikker.

Kunst som traumebearbejdning

Vi giver professionelle behandlere, terapeuter og rådgivere adgang til viden og inspiration om, hvordan kunst kan bruges i arbejdet med at hjœlpe folk med traume og ofre for vold videre i livet. Tilgangene og metoderne på platformen tager afsæt i det fremadrettede arbejde, der kan give håb, livskraft og handlemuligheder. I modsætning til at eksponere og genbesøge traumet. Gennem kunsten har vi fokus på eksternalisering. Er der behov for at genbesøge traumet anbefaler vi, at man søger råd hos eksperter på området. Med projektet vil vi demonstrere, hvordan den kunstterapeutiske praksis kan hjœlpe folk med traume, ofre for vold, med at genvinde selvvœrd, fornemmelse af egne grœnser, og kontrol i eget liv. Artmentum er en ressourceplatform som giver viden om kunst og kunstterapi (expressivearts therapy) som terapi. Den har instruktionsvideoer, podcast, artikler som indeholder casehistorier.

Kunst i personlig udvikling

I ArtMentum tror vi på, at kunstneriske og kreative udtryk har en dybtgående indflydelse på vores trivsel og personlige udvikling. Kunstterapi har vist sig at være en kraftfuld metode til at håndtere emotionelle udfordringer, styrke vores mentale velbefindende og skabe forbindelse til os selv og hinanden. Gennem vores omfattende erfaring og ekspertise i kunstterapi og kreative processer stræber vi efter at gøre disse metoder tilgængelige for en bred vifte af fagligheder.

Team

Vores team består af dedikerede fagfolk, der brænder for at skabe positive forandringer gennem kunstnerisk praksis. Jens Larsen og Cæcilie Liv Carlsen fra Nordic School of Arts and Health har mange års erfaring inden for kunstterapi og storytelling.

I ArtMentum tilbyder vi programmer og kurser, der sigter mod at styrke trivsel og selvudvikling. Vores tilgang er baseret på en kombination af terapeutiske teknikker og kunstneriske processer, der giver mennesker mulighed for at udforske deres kreativitet, udtrykke sig frit og opdage nye sider af sig selv.

Holdet bag

Cæcilie Liv Carlsen

Cæcilie Liv Carlsen er uddannet kunstterapeut med en M.A. i Expressive Arts Therapy med en minor i psykologi fra The European Graduate School i Schweiz og er formand for Dansk Kunstterapiforening. Hendes interesse for dette felt begyndte i 2007 – 2010, da hun assisterede i The Culture-projektet i NYC for instruktør Allan Buchman. Hun indså hurtigt, at kunst ikke kun underholder, men også kan tilbyde velvære og sundhed i større skala. Siden 2010 har hun arbejdet i USA med coaching og personlig udvikling både med kunder og personale for organisationer som Casa Treatment Center, Greenhouse Therapy Center og The New York School of Visual Arts. Caecilie Liv Carlsen er medlem af Screen Actors Guild som udøvende kunstner. Cæcilie er medstifter af Nordic School of Arts and Health.

LÆS MERE

 

Jens Larsen

Jens Larsen har arbejdet med almen dannelse, livslang læring og historiefortælling i mere end to årtier. Han har skrevet bøger om pædagogiske samtaler, ledelse, musik og historiefortælling med professor og filosof Ole Fogh Kirkeby, forfatter Helle Helle og Jesper Wung Sung. Han laver projekter, fundraiser og underviser i at arbejde med kunst og almen dannelse i organisationer og blandt mennesker for at styrke sundhed og kreativitet. I 24 år har han været ansvarlig for Testrup Højskoles skrivekurser; i samarbejde med den amerikanske professor David Boje og Lena Bruun udviklet den etiske fortællemetode True storytelling. Han underviser i personlig ledelse på Master of Public Governance ved Aalborg Universitet og er tilknyttet et internationalt forskningsnetværk inden for storytelling og organisationsudvikling. Jens forsker i øjeblikket i historiefortællingens relevans for FN’s verdensmål. Jens er medstifter af Nordic School of Arts and Health.

LÆS MERE

 

Loa Brix

Loa Brix har mange års erfaring som kommunikations- og ledelsesrådgiver fra organisationer som Gate 21, Energi- og Klimaministeriet og Gyldendals Forlag. I dag er hun indehaver af kommunikations- og marketingbureauet Trooper og kunstmessen Art Nordic, som hvert år arrangerer udstillinger med kunstnere fra hele Norden. Loa har blandt andet undervist i storytelling og strategisk kommunikation på Aarhus University, School of Business and Social Sciences. Hun har en kandidatgrad i Litteraturhistorie og Retorik og har blandt andet skrevet bogen Skriften i Munden om retorik i Folkekirken. 

LÆS MERE

Eksperter

Melinda Meyer

Melinda Meyer

Melinda Ashley Meyer DeMott arbejder i øjeblikket som professor ved AHS div., European Graduate School. Melinda forsker i samfunds- og gruppepsykoterapi og ekspressiv kunst. Hendes nuværende projekt er implementering af EXIT (ekspressiv kunst i transit) i skoler, sundhedscentre og modtagelsescentre. UNN er ansvarlig for et forskningsprojekt, der ser på virkningen af EXIT i Nordnorge. Et certifikatprogram starter hos NIKUT inklusive EXIT i 2018. Derudover findes der EXIT træningsprogrammer på Malta og i Tyskland. Melinda har en deltidsstilling som seniorprofessor ved Universitetet i Sydøst-Norge og er pædagogisk leder af Udtrykskunst-programmet.

 

Aglaia Michelaki

Aglaia Michelaki

Aglaia Michelaki er gestaltpsykoterapeut med baggrund i kunsthistorie fra Toronto University og er certificeret Mindfulness (MBSR) Yoga Nidra-instruktør. Hun bringer kunstterapiværktøjer til Trauma Sensitive-praksis på grund af hendes ekspertise i forbindelsen mellem traumer og kronisk smerte. I sin private praksis i København arbejder hun med klienter, der faciliterer kunstvandringer på museer for at udforske, hvordan offentlig kunst kan bruges i terapi.